Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2006 14:52 - Електронно правителство
Автор: antikoruptsia Категория: Политика   
Прочетен: 3707 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 18.07.2006 15:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Електронното правителство ограничава контактите между гражданите и администрацията и по-този начин намалява възможностите за корупция.

Ограничава се възможността при опасност от акт за административно нарушение да попиташ чиновника "какво мога да направя, за да няма акт"

Електронното правителство вече работи в известна степен.

Можете да подадете данъчната си декларация чрез интернет.

Можете да промените постоянния си адрес.

Да получите справка за осигуровките, които е внесъл работодателят Ви на ваше име.

Министерството на транспорта и съобщенията приема предложения, молби, жалби и сигнали чрез електронния портал на Българското Правителство

Услугата позволява търсене на свободни работни места, обявени в бюрата по труда. Търсенето дава възможност да се извършва по различни критерии - според населеното място, професия, вид договор, образование, работно време и др.
     Услугата не изисква използването на електронен подпис и регистрация в електронния портал на Българското Правителство.

Услугата позволява търсене в четири типа електронни каталози и библиографски бази данни на Народната Библиотека "Св. Св. Кирил и Методий". Достъпни за търсене са следните типове каталози.





Гласувай:
0



1. geo - Не си писал
18.07.2006 15:37
адреса на сайта на е-правителството и също така не си споменал една важна особеност - за да се ползва сайта трябва да имаш официално издаден цифров сертификат - 70-80лв. На печелившите - честито! На останалите - ще си живеем в каменната епоха.
цитирай
2. antikoruptsia - дам
18.07.2006 15:50
не са малко 70-80 лв.
интересното е, че поддържането на банкова сметка за фирмите струва по 72 лв. на година , но не реват
а за това реват
и с право, защото услугите на e правителството са прекалено малко засега
цитирай
3. анонимен - Моля Ви да дойдете на форума на Проект 681
20.10.2006 11:54


Моля Ви да дойдете на форума на Проект 681 http://www.proekt681.org/ и там да обсъждаме всички как на следващите избори да има наши кандидати, та да не си поставяме както сега въпроса да гласуваме или не, когато не се припознаваме в нито един от кандидатите на системата. А самата система можем да я променим само чрез демократични избори.



Ето основното предложение за дискусията на форума на Проект 681 http://www.proekt681.org/



Накратко, става въпрос за следното. Това ще бъде една анти-партия - по формата си ще е политическа партия, а по съдържанието и функционирането си - гражданска организация в която ще има място за най-разнородни мнения и личности, стига те да споделят основните ценности на демокрацията и правовата държава. При прояви на членовете несъвместими с тези ценности ще се пристъпва към изключването им като най-крайна и изключителна мярка.

Във всеки избирателен район ще се създаде по една местна самостоятелна структура, която ще има за цел да организира дебати и мероприятия по общоприемливи теми - правова държава, борба с корупцията, етнически мир, борба с дискриминациите и т.н. Всяка местна структура вътрешно ще издига кандидатите (членове и не-членове) за съответния избирателен район - за народни представители, общински съветници и кметове. Излъчването на кандидатите и нареждането на листите ще става на общо събрание от членовете на местната структура и след дебат между съответните кандидати, на който могат да присъстват и задават въпроси и граждани-не-членове. Всеки член ще може да гласува на първия кръг само за един кандидат. Гласуването ще е ТАЙНО. Листите ще се подреждат според броя на събраните гласове. Между двамата кандидати с най-много гласове ще се прави втори дебат при същите условия и при тайно гласуване, за да може най-достойният и популярен между тях да се очертае като водач на листата и нейното лице и глас пред обществото. По този начин смятам, че най-добре ще бъде решен въпросът за ЛИДЕРА, който единствено може да осигури успех на цялата листа.

Всяка местна структура сама ще си определя кандидатите и няма да има никакви парашутисти от София. Българите от чужбина, както и тези в България, сами ще си изберат една от тези местни структури, в които да членуват. От чужбина ще се гласува по пощата или по електронен път. Няма да бъдат допускани за членове само щатните и нещатните служители на държавна сигурност, осъжданите за стопански престъпления и ръководните кадри от БКП.

Що се отнася идейната рамка - тя ще е достатъчно широка, за да може да побере както републиканци, така и монархисти, но без анархисти. Там можем да заложим безспорни политически мерки като например:

- истинска съдебна реформа
- пълно отваряне на досиетата и закон за лустрацията
- право на индивидуална конституционна жалба
- право на гражданите на законодателна инициатива (като междувременно всеки депутат на тази партия ще поеме задължението да внесе от свое име абсолютно всеки законопроект на гражданин, който му бъде даден с тази цел)
- намаляване наполовина на чиновниците в държавната и местна власт от некадърните и корумпираните, както и чрез допълнително минаване през конкурс на останалите, като същевременно се увеличи двойно заплата на останалата половина от чиновниците и рязко се увеличи ефективността на тяхната работа и отношението към гражданите. Високата заплата ще гаранция, че тези чиновници по-трудно ще се подават на корупция.
- намаляване на депутатите от 240 на 120,
- приемане със закон на принципа, че ако администрацията не отговори на молба в законоустановения срок, мълчанието й ще се счита за даване на исканото административно разрешение. Такава мярка вече бе приета в Полша с цел да се предотврати корупцията там. Същевременно, ако администрациата е трябвало да откаже изрично издаването на искания акт, поради противоречие на разрешителното със закона, то ще се търси дисциплинарна и наказателна отговорност на ленивия служител.
- Мажоритарна изборна система без изключение
- списъкът може да се продължи с идеите, които ще предложите и вие.

Иначе всеки кандидат за изборна длъжност сам ще се определя и ще прави своята конкретна политическа програма, като членовете в местните структури ще избират между всички представени им кандидати и програми

Ролята на централното ръководство на тази партия ще бъде да организира мероприятия интересуващи гражданското общество и ще се проявява като гражданска организация, а не като политическа партия. Приемането на формата на политическа партия е единствено с цел да не се получава разсейването на гласове в национален мащаб.

Ако се стигне до вземане на властта - в правителството ще могат да влизат и технократи, които не са членове - иначе и сега знаете, че правителството не може да излезе в управлението на страната от строгите рамки, които му налага МВФ (валутен борд) и Европейския съюз.

Идеята за превземането на народното събрание е да се направят нужните основни конституционни и законови реформи, включително и чрез свикване на Велико Народно Събрание. След като тези промени бъдат направени и демокрацията се установи и заработи в България, то тази партия на безпартийните ще се разпадне и от нея ще излязат бъдещи нормални политически партии от западен образец със съответната лява, дясна или центристка насоченост.

Разбира се, при боравенето с общите пари на тази партия следва да се осигури пълна прозрачност.

Накратко, целта е да се направи една обща отворена политическа структура на гражданското общество, което да си върне властта от мафията в България, и да вкара тази мафия в затвора. Научихте ли че след като Стефан Софиянски си купи самолет това лято, то Вълкът който се грижи за събирането на боклука в София, тези дни се сдоби с лека кола Бугати за 1.3 милиона евро, вместо двамата да си цакат сантасе на някое топло място. Е за това става въпрос !

Моля Ви за Вашите мнения по идеята !

georgikerelov@abv.bg
цитирай
4. анонимен - корупция
06.02.2008 21:12
Здравеите за корупцията по пътицата,един конкретен случаи става въпрос за пътя софия-русе село обнова плевенска област пътните полицаи спират коли,камиони на самия път дори и в маглата с което създават реална опасност за птп и мога да каза че почти наи нагло си искат пари за привишена скорост....Моля някой да провери,благодаръ предварително...
цитирай
5. анонимен - pd,uf
22.03.2009 19:08





До Президента на Република България
г-н Георги Първанов
копие: Главна Прокуратура на Република България
бул.Витоша 2 София 1 000
Окръжна прокуратура гр.Благоевград 2 700
Районна прокуратура гр.Сандански 2 800
Областен управител на Благоевградска област
в-к”Труд”, в-к”Струма”,в-к”Вяра” и др.



Че произволно и разширително се прилагат разпоредбите на ЗСПЗЗ и правилника за неговото приложение съгласно които неидентифицирана земя е общинска собственост умишлено се бавят процедурите по възстановяване на собствеността за да изтече давностният срок по чл.19 и под прикритието на формулировките “ничия земя” и “ползвател общината” законните собственици се лишават от земята им а тя се разпродава от общините на други лица.
Че това се извършва за да се облагодетелстват бивши и настоящи величия от властта както и лица и фирми известни с връзките си с организираната престъпност.
в землището на с.Левуново,Ново Делчево- община Сандански земите по чл.19 със съдействието на Председателя на ОбПк - гр.Сандански Бойко Лалев и с яктивно съучастие на служители от техтическа служба Сандански,преко подчинени на Кмета на Общината Андон Тотев станаха земи на близки на Кмета Андон Тотев .Многократно сме искали проверка,по тези фрапираши случай , но резултат никакъв ........
Че обект на манипулациите са изключително най-плодородните земи лозя скъпи терени около международния път промишлени зони и др. като става дума за много сериозна територия – само в община Сандански например за няколко десетки хиляди декара обработваема земя.
Че това се извършва в пряко и грубо нарушение на законови текстове в частност на чл.15 ал. 1 от ЗСПЗЗ и чл. 18 ал.1 т.1 2 3 букви “а”-“з” т.4 букви “а”-“г” и т.5 от ППЗСПЗЗ особено в община Сандански.
Че въпреки многобройните сигнали и жалби поземлените комисии в областта които съгласно ЗСПЗЗ са орган на Министерството на земеделието не са си мръднали пръста да решат тези проблеми в интерес на законните собственици – напротив всячески се стремят да прикриват нарушенията и служат като инструмент за криминалното ограбване на хората и лишаване от бащините им земи.
Още веднъж се обръщаме към Вас да разпоредите проверка на повдигнатите сигнали за нарушаване законите та Република Бъргария.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antikoruptsia
Категория: Политика
Прочетен: 12891
Постинги: 2
Коментари: 8
Гласове: 3
Архив