Борещ се с корупцията опита да подкупи полицаи със 100 лв.

Пиян служител на Комисията за борба с корупцията хвърлил две банкноти по 50 лв. на спрели го полицаи
8 яну 2006 16:30,

Пиян мъж, легитимирал се с карта на служител на Комисията за борба с корупцията към Министерски съвет, опита да подкупи полицаи, съобщиха от МВР.

Около 2 часа тази нощ на бензиностанция в с. Долни Богров, служители на "Магистрална полиция"- СДВР са спрели за проверка 36-годишния К.А., шофирал лека кола Мерцедес 300 със софийска регистрация.

При проверката водачът, който лъхал на алкохол, демонстративно се легитимирал с карта на служител на Комисията за борба с корупцията към МС.

След като разбрал, че няма да осуети проверката, водачът хвърлил две банкноти по 50 лева на таблото на служебния автомобил на патрула.

След полученото съобщение за случая, на място веднага е изпратен екип на КАТ-Пето РПУ. Шофьорът бил тестван с алкотест-дрегер, който посочил резултат 1,23 промила алкохол.

На К.А. е съставен акт по ЗДвП и е задържан за 24 часа в ареста на РПУ. Срещу него е образувано бързо полицейско производство по чл. 408-Б от НПК.

За предложения подкуп на полицаите К.А. е предаден с преписката по случая на следствените органи, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание