Шефът на пожарната аут заради корупция

Кирил Войнов вероятно ще бъде предаден на военна прокуратура; едно от най-тежките обвинения е, че пожарната е разрешила повторното отваряне на дискотека "Индиго"
2 юни 2006 10:19,
Шефът на пожарната аут заради корупция
Генерал Кирил Войнов временно е отстранен от длъжност. Снимка: Булфото
Министърът на вътрешните работи Румен Петков е издал заповед за временно отстраняване от длъжност на директора на генерална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Кирил Войнов, съобщи пресцентърът на Мвр.

Комисия от служители на дирекции "Инспекторат", "Човешки ресурси", "Ревизионна", НСП, Правно - нормативно осигуряване, МТОСО и академията на МВР са извършили проверка по сигнал, подаден срещу Войнов за нарушение на служебната дисциплина и злоупотреби със служебното положение.

Преди да приключи проверката са постъпили още два сигнала срещу ръководството на НС ПБЗН, по които в момента се извършват нови две проверки.

След приключване на цялостната работа на комисията резултатите ще бъдат анализирани. Ако бъдат установени нарушения и в зависимост от eстеството им, ще бъдат предприети съответните административни мерки.

В четвъртък Дарик радио съобщи, че по непотвърдена информация, срещу Войнов са събрани достатъчно доказателства и той ще бъде предаден на военна прокуратура.

Едно от най-тежките обвинения е свързано с подписаното от пожарната разрешение дискотека "Индиго" в София пак да заработи, въпреки двата опита на столичната пожарна да спре отварянето на дискотеката, в която преди 5 години загинаха седем деца.

Другите обвинения срещу Войнов са, че служители на пожарната са ремонтирали апартамента на дъщеря му в София и вилата на сина му в село Дръмша.

Освен това генералът е получавал пари и като лектор във Варненския свободен университет, а секретарката и шофьорът му са ползвали служебен телефон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание